Merapuhkan timun

Salam pagi untuk semua :)

Alhamdulillah kita bertemu di ruangan maya ini lagi. Harini Suri ingin berkongsikan satu petua bagaimana cara untuk merangupkan timun lebih-lebih lagi timun yang bakal di buat sebagai acar.

sliced-cucumber-brine-vinegar-salad

Cara bagi mengelakkan timun daripada layu ialah, kita perlulah:

1) Memotong timun tersebut mengikut bentuk yang diingini

2) Kemudian merendamkan ia kedalam air yang dicampurkan sedikit garam.

3) Rendamkan ia selama 10 ke 15 minit.

Insyallah timun akan menjadi lebih rangup dan sedap dimakan. :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s